RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel: - Dette er et brudd på våpenhvilen

Foto: YANNIS BEHRAKIS (Reuters)
Sist oppdatert:
Palestiner drept da flere hundre palestinere forsøkte å krysse grensen til Israel.

Den palestinske mannen ble skutt og drept i nærheten av grensen mellom Israel og Gaza, opplyser palestinske kilder, ifølge BBC.

Ni mennesker skal ha blitt skadd under sammenstøtet øst for Khan Younis sør på Gazastripen, melder nyhetsbyrået AP.

- Skjøt varselsskudd
Hendelsen skjer bare to dager etter at Israel og Hamas ble enige om en våpenhvile onsdag kveld.

- Cirka 300 palestinere prøvde å bryte seg gjennom grensen. En av dem klarte å krysse grensen. Han ble stoppet og arrestert av soldater og sendt tilbake til Gaza. Etter en halv time med varselsskudd, så fortsatte palestinerne å prøve å bryte grensen. Det ble skutt mot dem. Vi vet ikke om noen er drept, men vi vet at flere er skadd, sier talsmann for Israels væpnede styrker IDF, kaptein Bjørn Hermann, til Nettavisen.

- Nå er det iverksatt beredskap langs hele grensen, sier Hermann.

- Dette er et brudd på våpenhvileavtalen. De skulle holde seg vekk fra grensen. Det var ett av hovedpunktene i våpenhvileavtalen, sier Hermann.

15 raketter mot Israel
Hamas’ statsminister Ismail Haniyeh har oppfordret militante fraksjoner på Gazastripen om å respektere våpenhvilen. Til tross for våpenhvilen blir det fortsatt avfyrt noen raketter mot Israel.

- Det har blitt avfyrt 15 raketter mot Israel siden våpenhvilen trådde i kraft. Heldigvis traff de ubebodde områder, sier Hermann.

- Truffet av egne raketter
Over 160 palestinere og fem israelere ble drept under konflikten som varte i åtte dager. Israel mener imidlertid at mange av de drepte palestinerne har blitt drept av raketter som er avfyrt av militante palestinere.

- En betydelig del av dem er truffet av egne raketter. 147 av 1522 raketter som ble avfyrt mot Israel, falt ned i Gaza. Vi har kartlagt en god del som har slått ned i boligområder, sier Hermann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere