RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel: - Gutt (5) satte allmennheten i fare

Jerusalem (NTB-AFP): Den palestinske femåringen som ble anholdt av israelske soldater for å ha kastet stein i Hebron, utgjorde en fare for forbipasserende, mener det israelske forsvaret.

Den israelske menneskerettsgruppen B'Tselem publiserte torsdag en video av hendelsen på det okkuperte Vestbredden to dager tidligere. Den viser hvordan fem år gamle Wadia Maswadeh gråtende blir ført inn i en militærbil av soldater, fulgt av en palestinsk voksen.

B'Tselem reagerte kraftig på hendelsen, og mener israelske soldater regelmessig anholder palestinske barn. Den israelske hæren IDF hevder femåringen verken ble pågrepet eller siktet.

- Tirsdag etermiddag ble en mindreårig tatt da han kastet stein mot en åpen gate i Hebron. Ved å gjøre det satte han forbipasserende i området i fare, heter det i en uttalelse fra IDF til nyhetsbyrået AFP fredag.

Ifølge B'Tselem kjørte soldatene gutten hjem. Da Wadias far kom hjem, ble han bundet for øynene og påsatt håndjern, og far og sønn ble holdt igjen på en militærbase i en halvtime, ifølge organisasjonen.

IDF mener soldatene grep inn for å følge barnet hjem til foreldrene, før gutten sammen med faren ble overlatt til palestinske sikkerhetsstyrker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere