Gå til sidens hovedinnhold

Israel angriper Syria igjen

Israel gjennomførte natt til søndag et nytt angrep mot Syria, denne gangen mot et militært forskningssenter i Damaskus.

Kraftige eksplosjoner kunne høres i Damaskus litt over midnatt søndag. Statlig syrisk TV meldte at et militært forskningssenter i utkanten av byen var angrepet med raketter, og at det dreide seg om et israelsk angrep.

En israelsk regjeringskilde bekrefter ifølge Reuters at angrepet fant sted og at målet var iranske raketter av typen Fateh 110, som skulle leveres til Hizbollah i Libanon.

– Angrepet skjedde like ved flyplassen, og målet var iranske raketter som skulle til Hizbollah, sier kilden, som ikke vil oppgi navnet sitt.

Les også: Israel har utført flyangrep i Syria

Lyste opp i natten

Videoer som er lastet opp på internett, viser eksplosjoner og en enorm ildkule som lyser opp i nattehimmelen i utkanten av byen.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights melder at innbyggere i Damaskus så fly på himmelen før angrepet på forskningssenteret Jamraya og et ammunisjonslager.

Andre aktivister sier at en rakettbrigade og leirer for republikanergarden også kan ha blitt truffet i det tungt militariserte området rett nord for hovedstaden.

Syrisk TV sier at angrepet er et forsøk på å heve moralen til terroristgruppene som i det siste er hardt rammet av «vår noble hær».

Flere angrep

Israel har tidligere gjort det klart at de vil angripe for å hindre avanserte våpen i å bli sendt til Hizbollah.

Forskningssenteret i Jamraya var også mål for et israelsk flyangrep i januar, og så sent som natt til lørdag gjennomførte Israel også et flyangrep mot mål i Syria.

Trolig var det en våpentransport på vei til Hizbollah i Libanon som ble truffet lørdag. En diplomatisk kilde i Beirut har sagt at det var bakke-til-luft-raketter som nylig var levert fra Russland, som ble ødelagt. (©NTB)

Kommentarer til denne saken