RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel avkreves svar om angrep mot journalister

Jerusalem (NTB-AFP): Israel må forklare seg om angrep rettet mot journalister og mediehus i forbindelse med offensiven på Gazastripen i forrige måned, krever organisasjonen Committee to Protect Journalists.

I et brev til Israels statsminister Benjamin Netanyahu skriver den amerikanske organisasjonen at det vekker dyp bekymring at israelske luftangrep rammet både enkeltstående journalister og mediebygninger på Gazastripen i forbindelse med kampene mellom 18. og 20. november.

To kameramenn i Hamas' fjernsynskanal Al-Aqsa og direktøren i den private radiokanalen Al-Quds ble drept, og minst tre mediebygninger ble rammet, deriblant bygningen hvor det internasjonale nyhetsbyrået AFP har sine kontorer.

Ifølge Committee to Protect Journalists har Israel forklart at personene og bygningene som ble rammet, kunne knyttes til terroraktivitet. Men Israel har ikke lagt fram noen dokumentasjon for dette, hevder organisasjon, som nå krever en forklaring fra israelsk side.

Netanyahus pressetalsmann Mark Regev sier israelerne gjorde alt de kunne for at journalister ikke skulle bli fanget i kryssilden på Gazastripen.

- Men det var flere situasjoner hvor terrorister brukte journalister som menneskelige skjold. I slike situasjoner handlet vi så presist som mulig, sier pressetalsmannen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere