RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HO (REUTERS)

Israel avventer Shalit-svar fra Hamas

Sist oppdatert:
Hamas-leder Khaled Meshaal vil trolig ta en avgjørelse onsdag.

Israel venter på respons fra Hamas i forhandlingene om den bortførte soldaten Gilad Shalit.

Det har tidligere kommet meldinger om at Shalit kan bli satt fri allerede fredag, men ifølge den israelske avisen Haaretz er det Meshaal som nå sitter med nøkkelen til en løsning.

Meshaal er sjef for Hamas' politbyrå og regnes som den mektigste lederen i islamistbevegelsen. Han har ennå ikke uttalt seg offentlig om avtalen som skal være på trappene, men har tidligere fremmet omfattende krav til frigivelsen av den israelske soldaten.

Innholdet i det angivelige avtaleutkastet skal åpne for at opptil 1.000 palestinske fanger kan bli satt fri i bytte mot Shalit.

Skulle Meshaal gi grønt lys, kan prosessen med å godkjenne avtalen på israelsk side være unnagjort på 48 timer. En høytstående politisk kilde advarer imidlertid mot for stor optimisme.

- Det er en mulighet for at denne avtalen kan bli ferdigstilt raskt, men det er samtidig en fare for at det hele vil eksplodere og saken bli utsatt i lang tid. Mye står og faller på samtalene i Hamas de kommende dagene, sier kilden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere