Gå til sidens hovedinnhold

Israel avviser Kerrys boikott-advarsel

Jerusalem (NTB-AFP): Hvis fredsforhandlingene mislykkes, risikerer Israel å bli rammet av boikottaksjoner, advarer USAs utenriksminister John Kerry. Israels statsminister avviser bekymringen.

- Forsøk på å påtvinge Israel sanksjoner er umoralske og urettferdige. De vil dessuten ikke lykkes etter hensikten, sa den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu på regjeringens ukentlige møte søndag.

- For det andre vil ikke noe press få meg til å oppgi Israels vesentligste interesser, særlig ikke sikkerheten til Israels befolkning, sa han.

Kerry uttrykte bekymring for de mulige konsekvensene av feilslåtte fredsforhandlinger på sikkerhetskonferansen i München søndag. Han pekte blant annet på at det i økende grad pågår en kampanje for å «delegitimere» Israel.

- Det snakkes om boikott og andre ting, sa han og la til at dagens situasjon vil bli endret dersom forhandlingene ikke fører fram.

USA tvang israelere og palestinere tilbake til forhandlingsbordet i fjor sommer og satte da en frist på ni måneder på å komme fram til en avtale. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene