*Nettavisen* Nyheter.

Israel beregnet kaloribehov på Gazastripen

Jerusalem (NTB-AFP): For å hindre at blokaden av Gazastripen skulle føre til underernæring, fastsatte israelske myndigheter en nedre grense for hvor mange kalorier befolkningen trengte.

Det skriver den frivillige israelske organisasjon Gisha i en rapport som ble offentliggjort i Israel onsdag. Ifølge Gisha har forsvarsdepartementet skrevet om kalorigrensen i dokumenter som er fra 2008. Der blir det fastslått at det i snitt er nødvendig med 2.279 kalorier per person per dag.

Israel innførte blokaden av Gazastripen i 2006 etter at militante palestinere hadde bortført en israelsk soldat. Den ble skjerpet i september 2007, noen måneder etter at den islamistiske Hamas-bevegelsen tok kontroll over det palestinske området.

En talsmann i det israelske forsvarsdepartementet sier at dokumentet, som har tittelen «Matkonsum på Gazastripen - kritiske grenser», aldri er blitt brukt til å fastsette hvor mye mat som skal bringes inn i området.

- Vi telte aldri kalorier, sier Guy Inbar til nyhetsbyrået AFP. Han fastholder at dokumentet var et utkast, og at det kun var ment å bidra til en prosess som skulle hindre humanitære problemer på Gazastripen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.