RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel beskutt fra Libanon

En mann fortviler etter at et bolighus ble bombet natt til fredag i Gaza by.
En mann fortviler etter at et bolighus ble bombet natt til fredag i Gaza by. Foto: Mohammed Salem (Reuters)
Samtidig fortsetter Israels angrep mot Gaza.

Jerusalem (NTB-AFP-Reuters): To raketter er skutt ut fra det sørlige Libanon mot Israel, ifølge et libanesisk nyhetsbyrå.

Ifølge den israelske hæren traff et prosjektil fra enten Libanon eller Syria et åpent område mellom byene Metula og Kiryat Shmona Nord i Israel fredag morgen, uten å forårsake skader.

Den israelske hæren melder at det foreløpig er uklart om det dreier seg om en bombekastergranat eller en rakett, men meldinger fra et libanesisk nyhetsbyrå kan tyde på det siste. To raketter fra Libanon ble avfyrt i retning «okkupert territorium» fredag, melder byrået, som ikke har opplysninger om hvem som sto bak angrepet.

– Vi jobber med å skaffe mer informasjon om det som har skjedd, sier talsmann Motti Almoz i den israelske forsvaret.

Seks drept i angrep mot Gaza

Minst seks mennesker ble drept i nye israelske angrep på Gazastripen natt til fredag, ifølge palestinsk helsepersonell.

En 33 år gammel mann ble drept da huset hans i Gaza by ble bombet. Samtidig skal fem mennesker ha blitt drept i et angrep som rammet et hus som tilhører et medlem av den væpnede gruppen Islamsk hellig krig i byen Rafah sør i Gaza. Vedkommende var ikke hjemme da angrepet skjedde, men en kvinne og hennes sju år gamle barn skal være blant de drepte.

Til sammen er over 80 mennesker drept i de israelske angrepene på Gazastripen de siste dagene, ifølge nyhetsbyrået AFP. Flertallet av de drepte skal være sivile.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere