Israel bomber palestinsk leir i Libanon

Foto: Ronen Zvulun (Reuters / NTB scanpix)

Israelske jagerfly bombet fredag en palestinsk base i Libanon som svar på at en serie raketter dagen før ble avfyrt mot Israel

Jerusalem (NTB-Reuters-AFP): En israelsk militær talsmann sa at det han kalte terrorstedet, var i nærheten av Na'ameh, mellom Beirut og Saida, og at islamistiske ekstremister sto bak.

En talsmann for den palestinske gruppa PFLP-GC sa til TV-kanalen Al-Manar at deres base 15 kilometer sør for Beirut var truffet, men at ingen ble såret..

Han var overrasket over at de var mål for israelerne, siden en annen gruppe hadde tatt på seg ansvaret for rakettene.

Det var en sunnimuslimsk gruppe tilknyttet al-Qaida som sa de sto bak angrepet. Vanligvis har det vært sjiamuslimske Hizbollah som har angrepet Israel fra Libanon.

Fire raketter ble skutt ut mot Israel fra Sør-Libanon torsdag, men bare to av dem traff Israel, uten at noen ble skadd. En tredje ble skutt ned av Israel, og den fjerde landet utenfor israelsk territorium.

Libanons president Michel Suleiman kalte angrepet et brudd på FN-resolusjoner og en krenkelse av libanesisk territorium. Han ba de militære finne de skyldige.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu gjorde det klart at Israel alltid vil slå til mot dem som skader Israel eller prøver å skade Israel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.