*Nettavisen* Nyheter.

Israel bombet mål på Gazastripen

Gaza by (NTB-DPA-AFP): Israel har bombet mål på Gazastripen etter at en rakett avfyrt fra området rammet det sørlige Israel. Målene var et verksted som ble brukt til rakettproduksjon, og en tunnel, sier en israelsk talskvinne.

Raketten slo ned sent søndag kveld uten at mennesker kom til skade eller at det ble gjort større materielle ødeleggelser. En sivil palestiner skal ha blitt skadd da israelerne slo tilbake i morgentimene mandag, sa den ikke navngitte talskvinnen.

Israelerne og palestinerne har med dette utvekslet angrep i en periode på fire dager. Den første episoden inntraff fredag, og førte til at to palestinere og en israelsk soldat ble drept nær grensen mellom Israel og Gazastripen.

Tidlig søndag ble sju palestinere skadd i fire israelske flyangrep. To av disse angrepene var rettet mot områder øst for Khan Yunis sør på Gazastripen og to mot Beit Lahiya nord i området, opplyser palestinske redningsarbeidere til nyhetsbyrået AFP.

Den palestinske organisasjonen Hamas, som sitter ved makten på Gazastripen, overholder en stilltiende våpenhvile med Israel. Men andre palestinske grupper i området avfyrer med jevne mellomrom raketter mot israelske mål. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.