RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel får støtte fra Russland og Kina

New York (NTB-Reuters): Israel advarer fredag FNs sikkerhetsråd mot å behandle rapporten der landet beskyldes for krigsforbrytelser, og støttes angivelig av Russland og Kina.

Russland og Kina, begge permanente medlemmer av Sikkerhetsrådet, har antydet at de mener en slik behandling av rapporten innebærer en innblanding i Israels interne affærer.

Vestlige diplomater sier at de to, som selv ofte blir kritisert for brudd på menneskerettighetene, vil unngå at det dannes presedens for at Sikkerhetsrådet behandler slike saker. De mener de hører hjemme i Menneskerettighetsrådet.

Rapporten til den sørafrikanske dommeren Richard Goldstone konkluderer med at både Israel og Hamas er skyldige i krigsforbrytelser under Gazakrigen, der 1.387 palestinere og 13 israelere ble drept.

- Hvis rapporten kommer til Sikkerhetsrådet, vil det skade fredsprosessen med palestinerne, sa Israels visestatsminister Silvan Shalom etter et møte med FNs generalsekretær Ban Ki-moon fredag.

Menneskerettighetsrådet gikk nylig god for rapporten og vedtok å oversende den til Sikkerhetsrådet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere