Israel godkjenner nye boliger i Palestina

Jerusalem (NTB-AFP-Reuters): Mens USAs utenriksminister John Kerry var i ferd med å gi opp sitt siste meklingsforsøk, godkjente Israel en plan om bygging av 272 nye boliger på den okkuperte Vestbredden.

04.07.14 13:24

Ifølge den israelske organisasjonen Peace Now, som er motstander av bosetningene i Palestina, har den israelske militæradministrasjonen godkjent bygging av 250 boliger i bosetningen Ofra og 22 i Karmel Shomron.

Begge de to bosetningene er isolerte bosetninger langt inne på palestinsk territorium, i hjertet av Vestbredden, ifølge Peace Now.

Palestinerne mener at den stadige ulovlige byggingen av boliger på deres territorium til slutt vil gjøre en uavhengig palestinsk stat umulig. Både USA og FN anser bosetningene som brudd på folkeretten.

Men Israel sier de bygger boliger til de jødiske bosetterne bare i bosetninger de har til hensikt å beholde etter en eventuell endelig fredsavtale.

En tjenestemann på kontoret til statsminister Benjamin Netanyahu sier at godkjenningen bare er en formalisering av en beslutning som ble tatt i oktober. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag