RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel har løslatt 26 palestinske fanger

Foto: AMMAR AWAD (Reuters)
Sist oppdatert:
Israel har løslatt 26 palestinske fanger fra israelske fengsler.

Jerusalem (NTB-AFP): Løslatelsen er den del av avtale i forkant av de planlagte fredssamtalene mellom Israel og Palestina.

To busser kjørte tirsdag kveld ut fra Ayalon-fengselet utenfor Tel Aviv. Den ene bussen, med 14 løslatte fanger om bord, satte så kurs mot Gazastripen.

Den andre bussen kjørte mot Ramallah på Vestbredden. Vel framme i Ramallah var fangene ventet å bli tatt imot av slektninger og president Mahmoud Abbas under en egen velkomstseremoni.

Løslatelsen skjedde kvelden før palestinske og israelske representanter etter planen skal sette seg rundt forhandlingsbordet igjen i et forsøk på å få fredsprosessen på fote igjen.

De 26 fangene er i den første av i alt fire grupper med fanger som skal frigis. Benjamin Netanyahus regjering godkjente i forrige måned løslatelsen av 104 fanger for å få i gang nye forhandlinger.

Fangene har sittet fengslet i årevis, dømt for angrep mot israelske mål før 1993. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere