RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel klar til å løslate 26 palestinske fanger

Sist oppdatert:
Jerusalem (NTB-AFP): Israel forbereder seg på å løslate 26 palestinske fanger like over midnatt tirsdag. En domstol har avvist en anke fra en israelsk gruppe.

Palestinerne er den tredje gruppen på 26 som løslates som del av en fredsavtale meglet fram av USA. Ytterligere en gruppe skal frigis senere, slik at totalt 104 fanger blir satt fri som del av planen Israels statsminister Benjamin Netanyahu forpliktet seg til da fredssamtalene ble gjenopptatt i juni.

Som ved de to foregående anledningene, hadde gruppen Almagor bedt landets høyesterett stanse frigivelsen. Gruppen mener fem av dem som skal få sin frihet på årets siste dag, skal regnes som israelske innbyggere fordi de er fra det okkuperte Øst-Jerusalem, og at de derfor ikke er omfattet av avtalen. Høyesterett avviste dette.

Alle de 26 har sittet fengslet siden før Oslo-avtalen ble inngått i 1993, og har sonet mellom 19 og 28 år i fengsel for drap på sivile israelere.

På Vestbredden venter fangenes familier på frigivelsen, som etter planen skal skje rett over midnatt. De 26 drar rett til de palestinske myndighetenes hovedkvarter der de skal mottas av president Mahmoud Abbas. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere