RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HO (Reuters)

Israel med konkret bombetrussel

Israel sier de vil bombe Iran hvis ikke FNs sanksjoner mot Iran er klare til jul.

Israel har også tidligere kommet med trusler om å gjennomføre flyangrep mot iranske atominstallasjoner, men denne gangen er trusselen helt konkret.

I en artikkel om at russerne hjelper Iran å bygge atombombe, publisert i Sunday Times, sier tidligere viseforsvarsminister Ephraim Sneh, at tiden renner ut for FNs forsøk på å stoppe Irans atomprogram.

- Hvis ingen kneblende sanksjoner har kommet på bordet før jul, vil Israel angripe. Hvis vi står alene, så vil vi gjøre det alene, sier han og sikter til USAs ikke lenger så Israelvennlige politikk.

Irans FN-ambassadør Mohammad Khazaee har sendt et klagebrev til FNs generalsekretær Ban Ki-mooin der han skriver at «det er ingen forklaring på Israels gjentatte trusler mot Iran».

- Kommentarer som dette, ytret med jevne mellomrom av israelske ledere, er ikke annet en stakkarslige unnskyldninger som skal ta fokuset vekk fra å svare på spørsmål rundt deres eget atomlager, og å ta fokus vekk fra ulovligheter terrorvirksomhet som Israel står bak i regionen, sier Khazaee ifølge israelske ynetnews.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere