RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel mister norske venner

Oslo (NTB): Støtten til staten Israels politikk i konflikten med palestinerne er lav og synkende i den norske befolkningen.

Det kommer fram i den ferske rapporten fra Holocaustsenteret om antisemittisme i Norge.

Det er tre ganger flere i Norge som støtter palestinerne i Midtøsten-konflikten enn Israel-sympatisører, skriver Vårt Land.

Mens 37 prosent av de spurte sier at de holder litt, mest eller bare med palestinerne, svarer bare 13 prosent at de holder litt, mest eller bare med Israel i den israelsk-palestinske konflikten. Halvparten av de spurte forholder seg nøytrale.

Selv om rapporten avdekker at 12,5 prosent av den norske befolkningen har utpregede fordommer mot jøder, finner den ikke noe entydig sammenfall mellom kritikk av staten Israels politikk og antisemittiske holdninger.

Undersøkelsen bekrefter at det er betydelig sammenheng mellom partipolitisk ståsted og hvilken av partene man holder med i den palestinsk-israelske konflikten. Det samme gjelder interessen for konflikten, som er klart størst blant dem som stemmer SV (88 prosent) og Kristelig Folkeparti (84 prosent). Minst interesse for Midtøsten-konflikten er det blant Fremskrittspartiets velgere (57 prosent). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere