*Nettavisen* Nyheter.

Israel øker forsvarsbudsjettet

Jerusalem (NTB-AFP): Israel øker forsvarsbudsjettet med nesten 700 millioner dollar på grunn av den endrede politiske situasjonen i regionen som følge av den arabiske våren.

Statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde økningen søndag. Men så sent som i oktober i fjor sa han at forsvarsbudsjettet skulle reduseres for å finansiere sosiale reformer.

Han sa da at han støttet anbefalingene i en rapport han selv ba om fra den respekterte økonomen Manuel Trajtenberg for å svare på massive protester mot økte levekostnader og et voksende gap mellom rike og fattige.

Et av Trajtenbergs råd var å kutte forsvarsbudsjettet på 14 milliarder dollar, hvorav 3 milliarder kommer fra USA, for å betale for en rekke sosiale reformer uten å øke budsjettunderskuddet.

- Jeg har tenkt over dette, men i lys av det som skjer i regionen, har jeg kommet til at det ville være en feil, en stor feil, å redusere forsvarsbudsjettet, sa Netanyahu søndag.

- Ethvert fornuftig menneske kan se hva som skjer rundt oss. Alle disse endringene har strategiske følger for Israels nasjonale sikkerhet, sa han på det ukentlige kabinettmøtet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.