Israel opphever boikotten av BBC

Israel opphever sin boikott av BBC, opplyser det israelske utenriksdepartementet.

20.06.08 11:02

Sharon-regjeringens beslutning om å boikotte BBC ble tatt etter at det britiske kringkastingsselskapet i juli sendte et avslørende program om Israels anlegg for produksjon av masseødeleggelsesvåpen, melder NTB.

Boikotten innebar blant annet at BBCs reportere ble nektet tilgang til israelske ledere og tjenestemenn.

Striden ble nylig løst etter flere møter mellom BBCs ledelse og tjenestemenn i det israelske utenriksdepartementet, skriver den israelske avisen Ha'aretz.

Møtene ledet til en felles uttalelse der BBC forplikter seg til å dekke hendelser i Midtøsten på en objektiv måte. BBC skal også utnevne en spesialrådgiver i Midtøsten-spørsmål.

- Vi vil fortsette dialogen om vår dekning med alle sider på høyt nivå, inkludert med den israelske regjering, opplyste lederen for BBCs nyhetsvirksomhet, Mark Byford, søndag.

- Vi forventer at dette vil bidra til at sendingene endrer karakter, samt til en bedring i forholdet mellom oss og BBC, sier Gideon Meir i israelsk UD til Ha'aretz.

I forrige uke ble det også kjent at Israel utsatte de varslede planene om å la landets sikkerhetstjeneste Shin Bet gjennomføre en grundig sikkerhetssjekk av journalister som vil arbeide i landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.