Gå til sidens hovedinnhold

Israel planlegger nye bosetninger

Jerusalem (NTB-AFP): Israel kunngjør neste uke planer om nye bosetninger på okkupert palestinsk jord, trass i palestinske advarsler om at bygging av bosetninger undergraver fredsforhandlingene.

Kunngjøringen kommer samtidig med at de israelske myndighetene løslater en ny gruppe palestinske fanger som ledd i de pågående fredssamtalene, ifølge en israelsk tjenestemann.

Nyheten slippes få dager etter at statsminister Benjamin Netanyahu lovte å fortsette byggingen på den okkuperte Vestbredden, inkludert i Øst-Jerusalem, trass i innstendige oppfordringer fra USAs utenriksminister John Kerry og EU.

- Vi vil ikke stanse, ikke ett øyeblikk, med å bygge vårt land og styrke oss, og videreutvikle bosetningssaken, sa Netanyahu til medlemmer av sitt Likud-parti i forrige uke.

Kerry, som sliter med å holde de skjøre forhandlingene i gang, ba tidligere denne måneden Netanyahu om å være tilbakeholdende med byggingen, ifølge den israelske avisa Haaretz.

Israel ventes å løslate en ny gruppe på 26 palestinere søndag. Men fordi registreringen er forsinket, blir løslatelsen trolig utsatt i noen dager. (©NTB)

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller