RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel stanser angrep på Gazastripen midlertidig

Sist oppdatert:
Gaza by (NTB-AFP-DPA): Israel stanser angrepene mot Gazastripen mens Egypts statsminister Hisham Qandil er på besøk der. Betingelsen er at militante palestinere slutter å skyte raketter mot israelske mål.

Tidlig fredag morgen gikk israelerne til nye angrep mot mål blant annet i Gaza by, opplyste ifølge journalister og kilder i islamistbevegelsen Hamas' sikkerhetsstyrker. Men en framtredende tjenestemann i Jerusalem sa til nyhetsbyrået AFP at det ville komme en pause.

- Statsminister Benjamin Netanyahu har svart ja på en anmodning fra Egypt om å la våpnene hvile mens Egypts regjeringssjef besøker Gaza denne morgenen. Besøket skal visstnok vare i rundt tre timer, sa den ikke navngitte tjenestemannen.

Ifølge en annen Hamas-talsmann, Adham Abu Selmiya, var det gjennomført 130 nye israelske angrep i løpet av natt til fredag og fredag morgen. Fjernsynskanalene CNN og Al Jazeera viste bilder direkte av angrepene og meldte at intensiteten økte i løpet av morgenen.

Islam Shahwan sa at en av bygningene som var truffet i Gaza by, tilhører innenriksdepartementet og inneholder blant annet passkontor. En talsmann for Hamas' ambulansetjeneste sier at 19 mennesker hittil er drept og 235 såret i de israelske angrepene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere