*Nettavisen* Nyheter.

Israel tillater kleseksport fra Gazastripen

Gaza by (NTB-Reuters): For første gang på minst fem år har israelske myndigheter gitt tillatelse til eksport av klær produsert på Gazastripen.

En lastebil med fortrinnsvis ulltøy krysset mandag den israelskkontrollerte grenseovergangen Kerem Shalom. Lasten skulle fraktes til en israelsk havn, for så å fortsette videre til Storbritannia, opplyser Raed Fattouh, en palestinsk tjenestemann.

De 1,7 millioner palestinerne på Gazastripen har siden Hamas overtok kontrollen over området i 2007, vært rammet av en israelsk og egyptisk boikott.

I 2010 lempet Israel på importforbudet, men til nå har det generelt ikke vært lov til å eksportere varer ut av Gazastripen.

Det er uvisst når neste last med eksportvarer vil kunne forlate den palestinske enklaven. Forretningsfolk venter fortsatt på tillatelse til å eksportere møbler, ifølge Fattouh.

Det muslimske brorskapet, som nå er det største partiet i Egypts nasjonalforsamling, har lovet at den vil åpne grensen mellom Egypt og Gazastripen for handel. Det kan i så fall føre til store endringer for palestinerne på Gazastripen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.