RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel truer med FN-boikott

Jerusalem (NTB-AFP): Israel bør boikotte FNs menneskerettsråd etter at rådet bestemte seg for å granske israelske bosetninger, mener utenriksminister Avigdor Lieberman.

I alt 36 av rådets medlemsland stemte tidligere denne uken for en resolusjon som innebærer å sende en undersøkelseskommisjon til Vestbredden for å granske hvordan bosetningene krenker palestinernes rettigheter.

- Denne hyklerske organisasjonen har ingenting å gjøre med menneskerettigheter. Dens partiskhet og mangel på objektivitet er åpenbar, og vi har ingen grunn til å samarbeide med den, sa Lieberman til en israelsk radiostasjon under en reise i Singapore sømdag.

Ti land avsto fra å stemme over resolusjonen, mens USA som eneste medlemsland i rådet stemte imot. Norge var medforslagsstiller til resolusjonen, som ble fordømt av Israel. Statsminister Benjamin Netanyahu uttalte at menneskerettsrådet burde skamme seg.

- Vi vil ikke være skuespillere i denne teaterforestillingen, hvor 70 prosent av rådets avgjørelser er fiendtlig innstilt til Israel, sa Lieberman, og la til at Israel vurderer å be USA om å trekke seg fra FNs menneskerettsråd.

Foruten å granske hvilke implikasjoner bosetningene har for palestinerne, krever FNs menneskerettsråd også at Israel gjør «alvorlige tiltak» som å avvæpne bosetterne for å hindre nye voldshandlinger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere