*Nettavisen* Nyheter.

Israel truffet av raketter fra Gazastripen

Israel er truffet av raketter fra Gaza, ifølge israelske militære. Angrepet skjedde få timer før våpenhvilen i Gaza tar slutt.

08.08.14 07:40

Israel er truffet av raketter fra Gazastripen, ifølge israelske militære. Angrepet skjedde få timer før våpenhvilen i Gaza tar slutt.

I en presseuttalelse opplyser militæret i Israel at to raketter som ble avfyrt fra Gazastripen, traff sørlige deler av Israel natt til fredag. Det er ikke kommet meldinger om sårede i angrepene.

– Terrorister har brutt våpenhvilen, skrev den israelske hæren på Twitter.

Våpenhvilen på Gazastripen, som har vart i tre dager, tar slutt fredag morgen hvis ikke partene blir enige om en forlengelse.

Forhandler i Kairo

Den islamistiske Hamas-bevegelsen, som har makten på Gazastripen, advarte torsdag mot å forlenge våpenhvilen med mindre den oppfyller flere av palestinernes krav. Et av de viktigste kravene er at blokaden av Gazastripen må oppheves.

En representant for den palestinske forhandlingsdelegasjonen som befinner seg i Kairo, sier at de fremdeles vurderer muligheten for å forlenge våpenhvilen. Palestinerne vil komme med et svar innen fristen fredag morgen.

Israel har tidligere sagt at de er villige til å forlenge våpenhvilen på ubestemt tid.

Hamas vil ikke forlenge våpenhvilen
Hamas vil ikke forlenge våpenhvilen på Gazastripen, opplyser to høytstående Hamas-kilder til nyhetsbyrået AFP.

Kildene anklager Israel for å avvise kravene de væpnede palestinske gruppene har stilt for å forlenge våpenhvilen som utløper klokken 7 fredag morgen norsk tid.

Også en av lederne for organisasjonen Islamsk hellig krig bekrefter overfor AFP at de palestinske gruppene er enige om å ikke forlenge våpenhvilen. Både Hamas og Islamsk hellig krig er til stede i Egypts hovedstad Kairo, hvor det har pågått forhandlinger om en mulig permanent slutt på krigen på Gazastripen. (©NTB)

Traumer

Den 30 dager lange krigen på Gazastripen skal så langt ha kostet Israel i overkant av 9 milliarder norske kroner. 1.874 palestinere, de fleste av dem sivile, er blitt drept i krigen.

– Av de tre krigene i Gaza dette vært den lengste, mest dødelige og destruktive, sier UNICEFs representant i Palestina June Kunugi.

Det er anslått at én av fire innbyggere på Gazastripen er fordrevet, 65.000 er hjemløse og 400.000 barn viser tegn til traumer

Israel har på sin side opplyst at landet har mistet 64 av sine soldater og tre sivile.

I en tale sendt på TV-kanalen Al Jazeera, har en talsmann for Hamas gjort det klart at gruppens krigere er klare til å fortsette kamphandlingene hvis våpenhvilen ikke forlenges.

Annonsebilag