*Nettavisen* Nyheter.

Israel varsler flere luftangrep mot Gaza

– Vi vil ramme Hamas på alle fronter

09.07.14 14:47
HTML EMBED
function screen9_getFlashVersion(){try{return(new ActiveXObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash")).GetVariable("$version").replace(/\D+/g,".").match(/^\.?(.+)\.?$/)[1]}catch(e){try{return(navigator.plugins["Shockwave Flash 2.0"]||navigator.plugins["Shockwave Flash"]).description.replace(/\D+/g,".").match(/^\.?(.+)\.?$/)[1]}catch(e){return"0.0.0"}}}var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=Lk_HH4iuvB5cgksQfL48IDZmTCYsuwdXcDbPnzEy_OQEIQ-ImnNkXCZJXx2k3c7F_hb9eJdC5SyDuHsOHtz5iyXzzqtGu6NzVqmiA7YdbUqvxRZU3EIaJiAQY2N_sTplEEDnzy3zDR8&i="+typeof(ps)+"&flashversion="+screen9_getFlashVersion();document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Tel Aviv/Oslo (NTB-Bibiana Piene): Israel vil gjennomføre nye luftangrep mot Hamas på Gazastripen, sier en talsmann for det israelske forsvaret.

– Operasjonen er ikke avgrenset i tid. Den vil bli avsluttet når vi har nådd målet og er sikre på at Hamas ikke har flere våpen, sier oberstløytnant Peter Lerner.

Natt til onsdag bombet israelske luftstyrker 160 mål på Gazastripen. Så langt er minst 33 palestinere drept og hundretalls såret i angrepene. Blant de drepte er flere barn.

Israel har kalt inn 40.000 reservesoldater for å styrke beredskapen, men Lerner håper det ikke blir nødvendig med en bakkeoperasjon på den tett befolkede Gazastripen.

– Vi ønsker ikke å gå til en slik operasjon, men vi gjør det hvis vi må, sier oberstløytnanten, som onsdag holdt en telefonkonferanse for internasjonal presse.

Større utfordringer

På spørsmål fra NTB om militæraksjonen «Operation Protecting Edge» vil bli like blodig som offensiven i desember 2012, svarer han:

– Vi har større utfordringer i dag. Hamas har flere raketter enn i 2012, og disse er både mer presise og mer vidtrekkende, sier Lerner, som hevder at Hamas sitter på flere hundre slike raketter.

Tirsdag kveld avfyrte Hamas' væpnede fløy rundt 40 raketter, og mange av dem traff Israels tettest befolkede områder utenfor byene Tel Aviv og Jerusalem.

– Hamas må betale

Den israelske hæren gir Hamas ansvaret for den eskalerende konflikten mellom Israel og palestinere.

– I forrige uke appellerte vi til Hamas om å roe ned situasjonen. Svaret var en rekke nye rakettangrep. Vi er fast bestemt på at Hamas må betale for denne aggresjonen. Vi har ikke noe annet alternativ, sier Lerner.

Klikk på bildet for å forstørre.

An Israeli missile hits smuggling tunnels between Egypt and the Gaza Strip, in Rafah, southern Gaza Strip, Wednesday, July 9, 2014. The Israeli army on Wednesday intensified its offensive on the Hamas-run Gaza Strip, striking Hamas sites and killing more than a dozen of people on the second day of a military operation it says is aimed at quenching rocket fire against Israel. (AP Photo/Eyad Baba) Foto: Eyad Baba (Ap)


– Vi vil ramme Hamas på alle fronter, både dets lederskap og kontorer, understreker han.

16.000 av de 40.000 reservesoldatene som er innkalt, står allerede klare. De skal overta hærens oppgaver i nord og på Vestbredden, ifølge Lerner.

– Vi har satt infanteriet i beredskap mot grensen til Gaza, opplyser han.

Under offensiven i 2012 ble 70.000 reservesoldater innkalt.

Advarer sivile

Lerner mener også det er Hamas' skyld at sivile blir ofre i konflikten.

– Vi angriper ikke sivile, men uheldigvis har Hamas valgt å legge stridsmarken i sivile områder, sier han og hevder at sivilbefolkningen blir advart om angrepene på forhånd.

– Det gjør det mulig for dem å evakuere raskt, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag