RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel vil at EU skal svarteliste Hizbollah

Jerusalem (NTB-AFP): Israels utenriksminister Avigdor Lieberman reiser til Brussel mandag for å overtale EU-kollegaene sine om å svarteliste libanesiske Hizbollah som terrorgruppe.

Israel anklager Hizbollah for å stå bak bombeangrepet mot israelske turister i Bulgaria onsdag, hvor seks personer ble drept.

Uttalelsen fra det israelske utenriksdepartementet sent søndag fulgte i kjølvannet av en rapport fra israelsk etterretning som hevder de har bevis for at Iran og Hizbollah har planlagt angrep i mer enn 20 land de siste to årene.

- Lieberman vil be EUs medlemsland om å inkludere Hizbollah på lista over terrororganisasjoner, samt høyne sikkerheten på flyplasser og ved israelske og jødiske institusjoner, heter det i uttalelsen.

Den sjiamuslimske gruppa Hizbollah sitter i Libanons regjering, og EU opprettholder kontakten med den politiske vingen av organisasjonen. Israel betrakter imidlertid den militante gruppa som en av sine hovedfiender, og de to kjempet en ødeleggende krig i Libanon i 2006.

Søndag sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu at den største trusselen mot Israel i forbindelse med borgerkrigen i Syria er at det syriske regimet skal kollapse og at det skal føre til at Hizbollah får tak i regimets raketter og kjemiske våpen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere