RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IKKE INTERESSERT: Israel er ikke interessert i å delta i våpenhvileplanen som Egypt har lagt fram. Her er Egypts president Abdel Fattah al-Sisi (R) i samtaler med USAs utenriksminister John Kerry om konflikten i Gaza.
IKKE INTERESSERT: Israel er ikke interessert i å delta i våpenhvileplanen som Egypt har lagt fram. Her er Egypts president Abdel Fattah al-Sisi (R) i samtaler med USAs utenriksminister John Kerry om konflikten i Gaza. Foto: Pool (Reuters)

Israel vil ikke delta i nye våpenhvilesamtaler

Sist oppdatert:
Israel kommer ikke til å sende en delegasjon til Kairo for nye forhandlinger om en våpenhvile på Gazastripen, opplyser en israelsk tjenestemann.

Jerusalem (NTB-Reuters): Israel beskylder i stedet palestinerne for forsøk på å villede internasjonale fredsmeklere. En palestinsk delegasjon dro lørdag til Kairo lørdag for å delta i samtaler om en våpenstillstand etter at den humanitære våpenhvilen som trådte i kraft fredag kveld, kollapset etter få timer.

– Hamas er ikke interessert i en overenskomst, sier tjenestemannen som ønsker å være anonym.


Egypt har lagt fram en våpenhvileplan som kan få slutt på kampene mellom Israel og Hamas på Gazastripen, men arbeidet blir vanskeligere jo mer tid som går, mener Egypts president Abdel Fattah al-Sisi.

– Det egyptiske initiativet er en reell mulighet til å finne en virkelig løsning på krisen som pågår på Gazastripen, sa Sisi på en pressekonferanse lørdag.

– Tapt tid kompliserer situasjonen mer og mer, legger han til.

Siden konflikten mellom Israel og Hamas brøt ut 8. juli, er omkring 1.650 palestinere drept, ifølge talsmann Ashraf al-Qudra i den palestinske redningstjenesten. På israelsk side er 63 soldater og tre sivile drept.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere