Israelere tror ikke på fredssamtalene

Jerusalem (NTB-AFP): 80 prosent av israelerne mener de USA-ledede fredssamtalene mellom dem og palestinerne vil mislykkes.

Det kommer fram av en meningsmåling som ble offentliggjort fredag. 507 jødiske og arabiske israelere har svart i undersøkelsen gjort av avisen Maariv.

Undersøkelsen blir publisert en uke etter at den amerikanske utenriksministeren John Kerry besøkte landet.

Kerry kickstartet samtalene mellom de to landene i juli 2013 etter at fredsprosessen hadde hatt en tre år lang pause. Han forsøker å presse landene til å akseptere et rammeverk som kan føre til endelige forhandlinger. Særlig utfordrende er uenigheten om landegrensene for en framtidig palestinsk stat og militært nærvær i Jordandalen. 53 prosent av de spurte tror dessuten ikke Kerry er oppriktig i sitt arbeid for å skape fred mellom Israel og Palestina.

Samme dag som resultatet av meningsmålingen ble offentliggjort, ble det kjent via fredsorganisasjonen Peace Now at israelske myndigheter skal ha planer om å bygge ytterligere 1.800 bosetninger på den okkuperte Vestbredden og annekterte Øst-Jerusalem. Mange av husene vil bli bygget i eksisterende bosetninger. Israelske myndigheter har foreløpig ikke kommentert disse opplysningene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.