Gå til sidens hovedinnhold

Israels ambassade kjemper for å få beholde gjerdet

Oslo (NTB): Byutviklingskomiteen i Oslo skal nå avgjøre om Israels ambassade får beholde sikkerhetsgjerdet rundt eiendommen. Utenriksdepartementet støtter ambassaden, men plan- og bygningsetaten har sagt nei.

Ambassaden fikk i 2000 midlertidig tillatelse til å bygge en mur og et gjerde rundt bygningen i Parkveien bak Slottet. Området der ambassaden ligger er vernet, noe som førte til innsigelser fra Riksantikvaren og fylkeskommunen.

Nå har plan- og bygningsetaten i Oslo kommunen gitt avslag på ambassadens søknad om å forlenge dispensasjonen, skriver VG.

Men saken er ikke slutt med det. Byutviklingskomiteen skal i løpet av vinteren fatte en endelig beslutning. Dersom komiteen følger anbefalingen fra fagetaten, vil det bety at ambassaden må rive muren og gjerdet. Et slikt utfall vil ambassaden føle seg ukomfortabel med.

- Trusselbildet har dessverre utviklet seg i mer alvorlig retning i den senere tid, og en sikring av ambassaden, uten disse tiltakene, vil kreve urimelige ressurser fra norske myndigheter, skriver ambassaden i et brev.

Utenriksdepartementet har i lengre tid bistått ambassaden med å finne nye lokaler, men på grunn av det omfattende sikkerhetsbehovet har det hittil ikke latt seg gjøre. Men departementet anbefaler at ambassaden får innvilget forlengelse av dispensasjonen. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar