*Nettavisen* Nyheter.

Israels eksstatsminister kjent skyldig i korrupsjon

Jerusalem (NTB-AFP): Tidligere statsminister Ehud Olmert er kjent skyldig i nok en korrupsjonssak. I fjor ble israeleren dømt til seks års fengsel for bestikkelser.

30.03.15 12:31

69-åringen ble i en domstol i Jerusalem mandag funnet skyldig i saken der han anklages for å ha mottatt konvolutter med kontanter fra en amerikansk forrentingsmann mens han var industriminister tidlig på 2000-tallet, melder israelske medier.

Straffeutmålingen kommer 5. mai, men Olmerts advokater varsler anke. Den tidligere statsministeren ble i utgangspunktet frikjent for både svindel og korrupsjon i den aktuelle saken. Han slapp unna med bøter og betinget fengsel for økonomisk utroskap i 2012.

Men nye beviser dukket opp under rettssaken i den andre korrupsjonssaken, noe som fikk påtalemyndigheten til å reise ny tiltale.

Da Olmert i mai i fjor ble dømt til seks års fengsel, var det første gang i Israels historie at en tidligere statsminister ble dømt for korrupsjon. Han ble da dømt for å ha tatt imot bestikkelser på over 550.000 shekel (i dag tilsvarende over 1,1 millioner kroner), som borgermester i Jerusalem mellom 1993 og 2003.

Olmert ble først valgt inn i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset i 1973. Veteranen ble statsminister i 2006, men gikk av i 2008 da politiet anbefalte tiltale i en rekke bestikkelsessaker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag