Israels venner-leder: Sharon var en markant leder

Oslo (NTB): Leder for Israels venner på Stortinget mener avdøde Ariel Sharon har framstått som en markant leder i en krevende periode av Midtøsten-konflikten.

- Sharon har også vært omstridt på den måten at hans meningsmotstandere i andre land og ikke minst naboland har oppfattet ham som lite samarbeidsvillig. Samtidig har han vært tydelig på å forsvare Israels interesser da Israel ble presset under intifadaen, sier leder for Israels venner, Hans Fredrik Grøvan (KrF) til NTB.

Den tidligere israelske statsministeren Ariel Sharon døde lørdag, etter å ha ligget i koma som følge av slag siden 2006.

- Han har fremstått som en sterk leder, med en stemme som er blitt lyttet til i internasjonale forsamlinger. Selv om ikke alle har vært enig med ham, har de anerkjent ham som en leder som fremmer og står på for Israels interesser i en krevende periode, sier Grøvan.

Mens israelske politikere sørger over tapet av den berømte lederen, beskriver palestinere i partiene Hamas og Fatah Sharon som en kriminell og uttrykker glede for hans død.

- Jeg har ingen forståelse for den type ordbruk, og tar selvfølgelig avstand fra det, sier Grøvan. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.