*Nettavisen* Nyheter.

Israelsk masseprotest mot religiøs fanatisme

Tel Aviv (NTB-DPA-Reuters): Flere tusen israelere samlet seg tirsdag i protest mot religiøs fanatisme og kvinnediskriminering.

27.12.11 19:10

Israels president Shimon Peres var en av dem som har oppfordret israelere til å demonstrere mot religiøs fanatisme etter de siste dagers uro i ultraortodokse miljøer.

- Dagen i dag er en test for nasjonen, ikke bare for politiet. Vi må alle - enten vi er religiøse, sekulære eller tradisjonelle - stå sammen for å forsvare den israelske statens karakter mot et mindretall som bryter med vår nasjonale solidaritet, sa Peres tirsdag.

De ultraortodokse ønsker strengere segregasjon av kvinner og menn, og spenningen mellom både ulike religiøse grupper og mellom ultraortodokse og sekulære i Israel har økt kraftig den siste tiden.

Søndag oppsto det sammenstøt da polititjenestemenn forsøkte å fjerne et skilt som krever at kvinner holder seg unna forsamlinger utenfor en synagoge. Samme dag ble et israelsk TV-team angrepet da de var i byen for å rapportere om situasjonen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.