RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israelsk minister i hardt vær etter Kerry-kritikk

Jerusalem (NTB-AFP): Israels forsvarsminister Moshe Yaalons sleivete kritikk av USAs utenriksminister kan koste ham dyrt, mener israelske kommentatorer.

USA reagerte skarpt etter at det ble kjent at Yaalon hadde uttalt at utenriksminister John Kerry er «besatt» av fredsprosessen i Midtøsten og at hans arbeidsmetoder var preget av en form for «messianisme».

Tirsdag kveld beklaget den israelske ministeren uttalelsen, men den kan likevel føre til at han heretter vil spille en mindre sentral rolle i samtalene med amerikanerne, mener israelske kommentatorer.

- Problemet er ikke hva Yaalon sa om fredssamtalene. Problemet er Yaalons personlige angrep på Kerry, skriver Nadav Eyal i avisen Maariv. Han mener at amerikanerne lenge har ansett Yaalon som en hindring i fredsprosessen mellom Israel og Palestina.

En kommentar i avisen Haaretz går i samme retning:

- Det er fortsatt vanskelig å vurdere skadeomfanget etter forsvarsminister Yaalons uverdige, spottende og arrogante kommentarer, skriver Barak Ravid og tilføyer at forsvarsministeren nå risikerer å bli boikottet av Washington. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere