*Nettavisen* Nyheter.

Israelsk minister tror ikke på nye fredssamtaler

Jerusalem (NTB-AFP): USAs utenriksminister John Kerry forlenget lørdag sitt opphold i Midtøsten, men en israelsk minister har liten tro på nye fredssamtaler med palestinerne.

29.06.13 21:10

Kerry fløy lørdag i skytteltrafikk mellom møter med palestinernes president Mahmoud Abbas i Jordans hovedstad Amman og Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Israel. Han avlyste middagsplanene han hadde med utenriksministeren i De forente arabiske emirater for å bli en tredje dag i Israel.

Men tjenestemenn på begge sider stiller seg tvilende til om Kerrys frenetiske diplomatiske fremstøt ville være nok til å få i gang nye samtaler. På spørsmål om han tror slike forhandlinger er like om hjørnet, svarer Israels sivilforsvarsminister Gilad Erdan følgende til Israels kanal 2:

- Jeg beklager det, men nei, ikke nå. Slik jeg forstår det, stiller Abu Mazen (Abbas) fortsatt de samme betingelsene, som vi ikke har noen planer om å imøtekomme.

En palestinsk kilde forklarer at USAs bestrebelser fortsetter, men at de foreløpig ikke har ført til at samtaler blir gjenopptatt.

Det har ikke vært fredssamtaler mellom Israel og palestinerne siden forhandlingene brøt sammen i september 2010. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.