RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israelsk ministerkone beklager Obama-tweet

OBAMA: Kona til Israels innenriksminster høstet storm for sin Twitter-kommentar.
OBAMA: Kona til Israels innenriksminster høstet storm for sin Twitter-kommentar. Foto: Larry Downing (Reuters / NTB Scanpix)
Kommenterte presidentens hudfarge.

Kona til Israels innenriksminister skapte storm på Twitter med en kommentar som spilte på hudfargen til USAs president Barack Obama.

«Vet du hva Obama-kaffe er? Svart og svak», tvitret Judy Shalom Nir-Mozes til sine 74.400 følgere på det sosiale nettstedet.

Kraftige fordømmelser og anklager om rasisme fikk henne deretter til å slette meldingen og beklage det hele overfor president Obama.

«Jeg beklager, noen fortalte meg at det var en dum vits. Jeg liker folk uavhengig av deres rase og religion», skrev hun på engelsk.

Mannen hennes, innenriksminister Silvan Shalom, er medlem av statsminister Benjamin Netanyahus parti Likud og har også ansvar for strategiske bånd til USA i regjeringen.

«Beklager hvis jeg fornærmet noen på noen måte. Jeg håper jeg forblir gift når ektemannen min lander og hører om hva jeg gjorde», tvitret ministerkona senere søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere