*Nettavisen* Nyheter.

Israelsk politi pågrep menn som feiret baby-drap

PÅGREPET: Israelsk politi har pågrepet fem israelske menn, etter at en bryllupsvideo viser hvordan de feirer drapet på en palestinsk baby. Videoen har vakt sterke reaksjoner i Israel. Foto: Reuters / NTB scanpix

Israelsk politi har pågrepet fem ytterliggående jøder som ble filmet mens de i et bryllup feiret drapet på en palestinsk baby.

Brudgommen er blant de pågrepne.

Bryllupsvideoen har vakt sterke reaksjoner i Israel der statsminister Benjamin Netanyahu har sluttet seg til fordømmelsene.

– Sjokkerende, lyder Netanyahus kommentar til videoen.

Mordbrann

18 måneder Ali Dawabsheh ble drept i en mordbrann mot familiens hjem på den okkuperte Vestbredden i sommer. Foreldrene døde også av brannskadene de fikk, mens en fire år gammel bror overlevde.

Flere jødiske ungdommer er pågrepet i forbindelse med mordbrannen i landsbyen Duma utenfor Nablus, men ingen er hittil dømt.

Brannstiftere malte en davidsstjerne på veggen til huset som ble påtent, sammen med teksten «Hevn». Netanyahu omtalte brannen som en jødisk terroraksjon.

Stakk kniv i babybilde

Israelske medier publiserte i forrige uke en bryllupsvideo som viser hvordan brudgommen og gjestene feiret drapet på lille Ali.

Bryllupsgjestene viftet med våpen og brannbomber og stakk kniver i bildet av den palestinske gutten.

Tirsdag pågrep israelsk politi fem av mennene som kan sees i bryllupsvideoen, blant dem brudgommen, skriver Haaretz.

Oppfordring til vold

Ifølge politiet mistenkes de fem blant annet for ulovlig våpenbesittelse og oppfordring til vold.

Flere andre gjester i bryllupet, noen av dem kjent av israelsk politi og sikkerhetstjeneste fra før, vil bli etterforsket for å ha brutt pålegget om husarrest de tidligere er idømt, og for å tilhøre en ulovlig organisasjon.

Ifølge israelske medier har brudgommen tidligere vært i avhør i forbindelse med voldelige aksjoner mot palestinere, og flere av gjestene skal ha vært bekjente av dem som mistenkes for å ha stått bak mordbrannen i Duma. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag