Israelsk sykehus avviser at sjaman Durek jobbet for dem

Nettavisen har vært i kontakt med Assaf Harofeh Medical Center (som endret navn til Yitzhak Shamir Medical Center i 2017) og spurt dem om de har hatt et ansettelsesforhold til en person ved navn Durek Verrett eller Derek Verrett i tidsperioden mars til mai i 1998, og hvorvidt sykehuset har en praksis med å ansette sjamaner. Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek holdt foredrag på Clarion hotell i Stavanger på mandag.

Nettavisen har vært i kontakt med Assaf Harofeh Medical Center (som endret navn til Yitzhak Shamir Medical Center i 2017) og spurt dem om de har hatt et ansettelsesforhold til en person ved navn Durek Verrett eller Derek Verrett i tidsperioden mars til mai i 1998, og hvorvidt sykehuset har en praksis med å ansette sjamaner. Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek holdt foredrag på Clarion hotell i Stavanger på mandag. Foto: Scanpix

Den omstridte sjamanen hevder på LinkedIn at han jobbet med kreftsyke barn på Israels fjerde største sykehus.

21.05.19 11:47

Prinsesse Märtha Louises nye kjæreste og forretningspartner Durek Verrett, som går under tilnavnet sjaman Durek, har ramset opp en lang liste over tidligere erfaringer på sin LinkedIn-profil.

Blant annet opplyser Verrett på sin profil at han har tidligere erfaring som sjaman på Israels fjerde største statlige sykehus, Assaf Harofeh Medical Center, i tidsperioden mars 1998 til mai 1998.

Verrett, som endret navnet sitt fra Derek David Verrett til Durek David Verrett i 2014, skriver at han «arbeidet med kreftsyke barn og rådførte foreldrene deres med å håndtere sorg».

Faksimile/skjermdump fra LinkedIn-profilen til Durek Verrett. Foto: Skjermdump (LinkedIn)

- Ingen ansatt med det navnet

Nettavisen har vært i kontakt med Assaf Harofeh Medical Center (som endret navn til Yitzhak Shamir Medical Center i 2017) og spurt dem om de har hatt et ansettelsesforhold til en person ved navn Durek Verrett eller Derek Verrett i tidsperioden mars til mai i 1998, og hvorvidt sykehuset har en praksis med å ansette sjamaner.

- Jeg har undersøkt med HR-avdelingen. Beklager, men de fortalte meg at det ikke var noen med dette navnet som jobbet i vår institusjon i mai i 1998, sier talsperson ved Shamir Medical Center (Assaf Harofeh), Michael Ganor, til Nettavisen.

Nettavisen har bedt Durek Verrett, via prinsesse Märtha Louises manager Carina Scheele Carlsen, om å redegjøre for hans påståtte erfaring ved det israelske sykehuset, men har så langt ikke fått noen tilbakemelding.

Assaf Harofeh Medical Center (som endret navn til Yitzhak Shamir Medical Center i 2017), er Israels fjerde største statlige sykehus. Sykehuset har snaut 900 pasientsenger, 21 operasjonssaler og 3400 ansatte. Foto: Yitzhak Shamir Medical Center

Lang CV på LinkedIn

Verrett har en lang CV på sin LinkedIn-profil, hvor han viser til tidligere erfaring som radiovert for «Indie Radio 103.1», VJ for «Number One TV», modell og skuespiller ved «Karen Modeling Agency», sjaman i et TV-program for «E! Entertainment Television», assisterende castingansvarlig for «Impossible Casting NYC», assisterende reklamekoordinator for «Bleecker and Sullivan», VJ og hoveddanser for «MTV Networks/Logo» og art director for «LimeLight».

Det sosiale nettverket LinkedIn brukes hovedsakelig i forretningsøyemed til å samle profesjonelle kontakter og forretningsforbindelser.

Massiv kritikk

I helgen startet den mye omtalte foredragsturneen «The Princess and The Shaman» i København. Denne uken fortsetter foredragsturneen til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Foredraget har blitt kritisert fra enkelte hold for den kommersielle bruken av prinsessetittelen. I tillegg har Durek Verrett fått mye kritikk for sin sjamanismepraksis og tidligere uttalelser om egne helbredelsesevner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.