Prinsesse Märtha Louises nye kjæreste og forretningspartner Durek Verrett, som går under tilnavnet sjaman Durek, har ramset opp en lang liste over tidligere erfaringer på sin LinkedIn-profil.

Blant annet opplyser Verrett på sin profil at han har tidligere erfaring som sjaman på Israels fjerde største statlige sykehus, Assaf Harofeh Medical Center, i tidsperioden mars 1998 til mai 1998.

Verrett, som endret navnet sitt fra Derek David Verrett til Durek David Verrett i 2014, skriver at han «arbeidet med kreftsyke barn og rådførte foreldrene deres med å håndtere sorg».

- Ingen ansatt med det navnet

Nettavisen har vært i kontakt med Assaf Harofeh Medical Center (som endret navn til Yitzhak Shamir Medical Center i 2017) og spurt dem om de har hatt et ansettelsesforhold til en person ved navn Durek Verrett eller Derek Verrett i tidsperioden mars til mai i 1998, og hvorvidt sykehuset har en praksis med å ansette sjamaner.

- Jeg har undersøkt med HR-avdelingen. Beklager, men de fortalte meg at det ikke var noen med dette navnet som jobbet i vår institusjon i mai i 1998, sier talsperson ved Shamir Medical Center (Assaf Harofeh), Michael Ganor, til Nettavisen.

Nettavisen har bedt Durek Verrett, via prinsesse Märtha Louises manager Carina Scheele Carlsen, om å redegjøre for hans påståtte erfaring ved det israelske sykehuset, men har så langt ikke fått noen tilbakemelding.

Lang CV på LinkedIn

Verrett har en lang CV på sin LinkedIn-profil, hvor han viser til tidligere erfaring som radiovert for «Indie Radio 103.1», VJ for «Number One TV», modell og skuespiller ved «Karen Modeling Agency», sjaman i et TV-program for «E! Entertainment Television», assisterende castingansvarlig for «Impossible Casting NYC», assisterende reklamekoordinator for «Bleecker and Sullivan», VJ og hoveddanser for «MTV Networks/Logo» og art director for «LimeLight».

Det sosiale nettverket LinkedIn brukes hovedsakelig i forretningsøyemed til å samle profesjonelle kontakter og forretningsforbindelser.

Massiv kritikk

I helgen startet den mye omtalte foredragsturneen «The Princess and The Shaman» i København. Denne uken fortsetter foredragsturneen til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Foredraget har blitt kritisert fra enkelte hold for den kommersielle bruken av prinsessetittelen. I tillegg har Durek Verrett fått mye kritikk for sin sjamanismepraksis og tidligere uttalelser om egne helbredelsesevner.