*Nettavisen* Nyheter.

Israelsk valgallianse kan skremme bort velgere

Jerusalem (NTB-AFP): Statsminister Benjamin Netanyahu og utenriksminister Avigdor Lieberman vil inngå en samarbeidsavtale mellom sine partier foran valget i Israel. Men en valgallianse mellom de to kan skremme bort velgere.

Hvis valget ble holdt nå, og Netanyahus parti Likud stilte opp i en valgallianse med Liebermanns Yisrael Beiteinu, ville alliansen ifølge en meningsmåling bare få 37 plasser i nasjonalforsamlingen Knesset. I dag har de til sammen 42 plasser.

Det israelske arbeiderpartiet, som sitter i opposisjon, ville øke sin representasjon fra 13 til 22 plasser, viste målingen videre. Meningsmålingen er utført av instituttet Smith Research og ble gjengitt i avisen Jerusalem Post fredag.

Ifølge en annen meningsmåling i avisen Yediot Aharronot ligger allansen mellom Likud og Yisrael Beiteinu an til 35 plasser i Knesset, mot 24 for arbeiderpartiet. Den israelske nasjonalforsamlingen har til sammen 120 medlemmer.

Netanyahu varslet i midten av oktober at Israel skal holde nyvalg 22. januar neste år. Israelerne skulle egentlig ikke valgt ny nasjonalforsamling før neste høst, men statsministeren valgte å framskynde valget som følge av indre uenighet i regjeringen om statsbudsjettet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.