RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israelske styrker drepte palestinsk dommer

Sist oppdatert:
Jeriko (NTB-AFP): Israelske styrker har skutt og drept en palestiner som skal ha forsøkt å stjele et våpen fra en israelsk soldat. Mannen jobbet som dommer i Jordan og hadde dobbelt statsborgerskap.

38 år gamle Raed Zeiter skal ifølge det israelske forsvaret ha forsøkt å stjele et våpen fra en israelsk soldat ved Allenby-brua, som knytter Vestbredden sammen med Jordan.

– Styrkene løsnet skudd mot mistenkte som svar på at han forsøkte å ta våpenet, skriver det israelske militæret i en uttalelse.

Zeiter var fra byen Nablus nord på Vestbredden. Det israelske forsvaret sier han forlot Vestbredden i 2011. Jordanske myndigheter melder at den drepte jobbet som dommer i Amman, samt at han også hadde jordansk statsborgerskap.

Israelske kilder melder at en annen palestiner også ble drept av israelske soldater mandag. Mannen skal ha blitt skutt og drept da han kastet stein på soldatene på en vei utenfor Ramallah på Vestbredden.

Forrige måned kom menneskerettsorganisasjonen Amnesty International med kraftig kritikk mot Israel i en rapport som dokumenterte drapet på 45 palestinere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere