RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israelske tjenestemenn pågrepet i korrupsjonssak

Israelsk politi har pågrepet 24 sittende og tidligere tjenestemenn i en omfattende korrupsjonssak. Flere er fra utenriksminister Avigdor Liebermans parti, ifølge politiet.

Store summer offentlige midler er blitt overført til organisasjoner knyttet til Liebermans parti Yisrael Beitenu, sier en talskvinne til AFP torsdag.

Blant de pågrepne er viseinnenriksminister Faina Kirschenbaum, som har blitt avhørt av politiet. Datteren Ronit vil sitte varetektsfengslet til søndag, ifølge talskvinnen. Tidligere turistminister Stas Misezhnikov skal også være pågrepet.

Andre tjenestemenn som er under etterforskning, er Yisrael Beitenu-partiets tidligere valgkampleder, de tidligere presidentene i basket- og håndballforbundene og flere tjenestemenn med ansvar for driften av de israelske bosetningene på Vestbredden og Golanhøydene, ifølge talskvinnen.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman har nektet å kommentere opplysningene. Lieberman ble i 2010 tvunget til å fratre utenriksministerposten som følge av en korrupsjonstiltale, men kom tilbake etter han ble frikjent.

Israelerne går 17. mars til valgurnene på andre gang på to år. Turbulens innad i regjering førte til at statsminister Benjamin Netanyahu oppløste nasjonalforsamlingen og utlyste nyvalg av nasjonalforsamlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere