*Nettavisen* Nyheter.

Istanbuls politisjef fikk sparken

Istanbul (NTB-Reuters): Istanbuls politisjef har blitt oppsagt, to dager etter at sønnene til flere ministre og framtredende forretningsmenn ble pågrepet i en korrupsjonssak.

Huseyin Capkin har vært sjef for politistyrken i Istanbul siden 2009.

Tidligere denne uken ble over 50 personer pågrepet i forbindelse med etterforskningen av en stor korrupsjonssak. Flere av de pågrepne har nære forbindelser til statsminister Recep Tayyip Erdogan, og statsministeren var raskt ute med å fordømme pågripelsene. Erdogan omtalte det blant annet som et angrep på landets styre.

Fem politiledere som hadde ansvaret for aksjonen fikk onsdag sparken, og torsdag måtte altså politisjef Capkin følge etter. Politiet selv har så langt ikke kommentert saken.

Politiske analytikere i Tyrkia mener pågripelsene kan tyde på en ny dyptgående uenighet i tyrkisk politikk, også internt i det regjerende Rettferdighets- og utviklingspartiet AKP.

AKP, som regnes som en støttespiller for næringslivet i Tyrkia, har lovet å rydde opp i korrupsjonen i Tyrkia. Korrupsjonen er et stort problem og brukes som ett av argumentene mot tyrkisk medlemskap i EU. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.