RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

It-nettsted smittet lesere med virus

Sist oppdatert:
I helgen ble det populære og satiriske nyhetsstedet The Registers bannere hacket. Leserne kunne dermed bli infisert med MyDoom.

Tidlig lørdag morgen ble noen av nyhetssiden The Registers bannerannonser hacket, skriver danske ExtraBladet.

The Register fjernet annonsene så snart problemet ble oppdaget, men noen av sidens lesere kan ha blitt infisert med viruset MyDoom, også kalt Bofra. Dersom du har vært inne på The Registers nettside mellom 6 og 12.30 på lørdag, bør du gjennomføre en virussjekk.

Det er reklamefirmaet Falk AG som har levert de infiserte bannerne, og bannerne var hacket slik at de kunne utnytte IFrame-sårbareheten til å infisere The Registers lesere med MyDoom-ormer. Det lar seg gjøre fordi bannerannonser kan inneholde html-kode.

Falk har ennå ikke forklart hvordan problemet oppstod, men det er mulig at Falks servere ble hacket slik at disse sendte ut de infiserte bannerne til The Register-siden.

The Register ser ikke med blide øyne på feilen, og har gitt beskjed om at de ikke lengre vil bruke Falk AG.

Microsoft har ennå ikke utstedt en oppdatering som retter IFrame-sårbarheten. Hvis du har Windows XP bør du installere Service Pack 2, da denne beskytter pc-en din mot sårbarheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere