RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IT-nykommer prises til 463 mill.

Sist oppdatert:
Børsnykommerne hagler inn. I dag har vi sett nærmere på børsnykommeren Axxessit og toppsjef Erik Nanseth
Oslo Børs har i dag godkjent prospektet for børsintroduksjonen av Axxessit ASA. Selskapet vil dermed noteres fra aksjer fra og med fredag. Selskapets ticker vil være AXX.

Det vil ikke gjennomføres noen emisjon eller organisert nedsalg fra eksisterende aksjonærer i forbindelse med børsnoteringen av rådgiveren Pareto Securities.

- En børsnotering vil styrke likviditeten i aksjen og sikre Axxessit tilgang til et velfungerende kapitalmarked. I tillegg gir en børsnotering muligheter til å tiltrekke oss nye investorgrupper i fremtiden og sikre en riktig prising av Axxessit-aksjen til enhver tid, skriver adm. direktør Erik Nanseth en melding.

Prises til 463 mill.

I og med at det ikke er hentet inn penger i forbindelse med børsintroduksjonen, har investorene ikke en emisjonskurs å forholde seg til.

Ser man imidlertid på prisingen på unotertelisten til Norges Fondsmeglerforbund er Axxessit priset til 463 millioner kroner, eller 40 kroner pr. aksje.

Totalt antall utestående aksjer i Axxessit utgjør 11.561.000 aksjer.

I forbindelse med noteringen har kreditorene i selskapets obligasjonslån på 80 millioner kroner konvertert til egenkapital. Prising i konverteringen til obligasjonseierne er gjennomført til kurs 31,50 kroner. Dette tilsier en prising på 364,2 millioner kroner.

Det er imidlertid normalt å gi rabatt ved konvertering av gjeld til egenkapital.

Hva er Axxessit?

Den nye børsnykommeren er en leverandør av bredbåndsprodukter og programvare til teleoperatørenes aksess- og metronett. Selskapet opererer internasjonalt med sin produktplattform som håndterer
konvergensen mellom data- og teletrafikk, og nettenes prioritering av disse.

Selskapets nye produktplattform, som det er langt mye prestisje i, vil være klar tidlig i 2005.

Selskapet var tidligere en del av Alcatel i Norge. Da ledelsen overtok selskapet fikk de med seg også en serviceavtale med Alcatel. Denne avtalen sto for 30 prosent av omsetningen i første kvartal.

Det ventes at Alcatel-avtalen vil holde seg på samme nivå fremover. I tillegg til dette har Axxessit OEM-avtaler (salg gjennom andres produktnavn) med Nera, Cisco og Ericsson.

Satsingen på OEM-avtaler vil være viktig for selskapet fremover.

Fortsatt underskudd

Axxessit har levert underskuddstall de siste årene. Selskapets resultat før skatt var på minus 59 millioner kroner i 2003 av en omsetning på 109 millioner kroner.

I første kvartal i år var resultat før skatt på minus 18 av en omsetning på 35 millioner kroner. På samme tid i fjor var resultat før skatt på minus 20 millioner kroner av en omsetning på 26 millioner kroner.

For hele 2004 venter tilrettelegger Pareto en omsetning på 205 millioner kroner, et resultat før skatt på minus 30 millioner kroner, og et nettoresultat på minus 22 millioner kroner.

Først i 2005 venter Pareto overskudd fra Axxessit. Da ventes et resultat før skatt på 37 millioner kroner og et nettoresultat på 37 millioner kroner. Omsetningen i 2005 ventes å havne på 427 millioner kroner.

Dagens prising av Axxessit gir altså en P/E (pris/inntjening) på 2005-resultat på 7,99.

P/S (pris/salg) på 2004-tallene er på 2,25.

Til sammenligning prises Eltek til en P/E på 2005 på 13, og en P/S på 2004 på 1,1.

Det knyttes imidlertid stor usikkerhet, som vanlig, til estimattallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere