Gå til sidens hovedinnhold

Italia gjenopptar saken mot Amanda Knox

Roma (NTB-Reuters): Italias høyesterett har bestemt seg for å gjenoppta saken mot den amerikanske studenten Amanda Knox, som i 2011 ble frikjent for drapet på britiske Meredith Kercher.

Amanda Knox og hennes daværende kjæreste Raffaele Sollecito ble i første omgang dømt til fengsel i 26 og 25 år for drapet på Kercher i 2007, men i 2011 ble paret frikjent i en ankedomstol. Etter frikjennelsen reiste Knox hjem til USA.

Frikjennelsen i 2011 ble begrunnet med at det var gjort en rekke feil under etterforskningen av saken. Nå har høyesterett avgjort at dette ikke gir grunnlag for frikjennelse, men at saken i stedet må prøves på nytt.

Knox og Sollecito delte leilighet med Kercher i universitetsbyen Perugia, og påtalemyndigheten mente drapet skjedde i forbindelse med en sexlek. Drapet og de påfølgende rettssakene fikk bred pressedekning verden rundt.

En tredje person, Rudy Guede fra Elfenbenskysten, soner en dom på 16 års fengsel for drapet.

Det er høyst usikkert om USA vil utlevere Knox til Italia ved en gjenopptakelse av saken. Men Knox er beredt på en ny runde, fastslår hennes advokat Carlo Dalla Vedova til CNN. (©NTB)

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg