*Nettavisen* Nyheter.

Italia sender drapstiltalte soldater til India

Roma (NTB-AFP): Regjeringen i Italia har sendt to drapstiltalte italienske soldater tilbake til India etter å ha fått forsikringer om at de ikke risikerer dødsstraff.

22.03.13 10:17

I en uttalelse fra regjeringen torsdag het det at den har fått forsikringer om at India vil ivareta soldatenes rettigheter. Noen timer senere ble det opplyst at de to mennene var på vei til India.

- Avtalen med India innebærer at det ikke er noen mulighet for at man vil bruke strengeste strafferamme, sier Italias utenriksminister Giulio Terzi til avisen La Repubblica.

Soldatene er tiltalt for å ha drept to indiske fiskere som de antok var pirater, utenfor den indiske havnebyen Kochi i fjor.

Likevel fikk italienerne lov til å reise tilbake til hjemlandet for å stemme i valget i februar. I etterkant av valget erklærte regjeringen i Roma at den ville bryte betingelsene for løslatelsen og at soldatene ikke ville reise tilbake til India.

Saken har utløst en diplomatisk strid mellom de to landene, og Italias ambassadør i New Delhi ble fratatt sin diplomatiske immunitet tidligere denne uken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag