*Nettavisen* Nyheter.

Italia vert for møte om Syria etter Assad

Roma (NTB-AFP): Italias utenriksminister Giulio Terzi skal neste uke lede et internasjonalt møte om Syrias fremtid når Bashar al-Assads tid som landets president er ute.

Italia har «foreslått uformelle samtaler i Roma med en gruppe allierte og partnerland for å diskutere det internasjonale samfunnets roller og ansvar i Syria etter Assad», skrev Terzi i avisen La Repubblica torsdag.

- Samtalene vil dreie seg om ulike temaer innen sikkerhet, institusjonsbygging, gjenreising av økonomien og humanitære forhold, sier utenriksministeren.

Møtet vil finne sted i Roma neste uke med høytstående tjenestemenn fra «likesinnede land», opplyser Italias utenriksdepartement.

Terzi mener Assads fall er uunngåelig og at det internasjonale samfunnet har en moralsk forpliktelse til å støtte en demokratisk prosess i det borgerkrigsherjede landet. Utenriksministeren advarer også om at «en ufullstendig demokratisk overgang vil føre til varig ustabilitet i Syria og gi rom for innblanding utenfra» fra militante grupper eller regionale makter som Iran. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.