RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Italias nye statsminister lover store forandringer

Sist oppdatert:
Roma (NTB-AFP): Italias statsminister Matteo Renzi tok til orde for «radikale og umiddelbare forandringer» i Italia da han redegjorde om det nye regjeringsprogrammet i nasjonalforsamlingen.

Det var en energisk fersk statsminister som mandag holdt tale i nasjonalforsamlingen, men selv om han trakk opp lange politiske linjer, var han heller ordknapp om detaljene.

Renzi sa det ikke finnes noen unnskyldning for at Italia ikke har klart å håndtere den økonomiske krisen som har rammet landet de siste årene. I talen, som han stort sett holdt uten å lese fra manus, sa han at «Italia skal bli mulighetenes land».

- Nå har vi et mulighetenes Italia, et Italia for grunnleggende forandringer, sa han og understreket at det nå er viktig å få gjennomført reformer i «et vanstelt land knuget av engstelse».

Renzi overtok regjeringsmakten etter at forgjengeren Enrico Letta måtte gi opp og gå av etter å ha mislyktes i å få fart på økonomien. Den nye statsministeren gjentok i talen planene om raskt å få til endringer i skattesystemet, arbeidsmarkedet og i offentlig administrasjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere