*Nettavisen* Nyheter.

Italias statsminister går av

Roma (NTB-Reuters): Italias statsminister Mario Monti innleverer avskjedssøknaden sin etter at statsbudsjettet for 2013 er vedtatt fredag, ifølge kilder i Italias regjering.

Monti mistet støtten fra Silvio Berlusconis parti PDL tidligere denne måneden. Han har allerede sagt at han ville gå av når budsjettet var vedtatt.

Det ventes at Monti holder en pressekonferanse søndag. Der kommer han trolig til å gi beskjed om hvorvidt han stiller som kandidat til å lede en ny regjering etter valget i februar.

Monti tok over som statsminister etter Berlusconi for ett år siden og har ledet en regjering med mange fagfolk som har hatt som mål å få økonomien på rett kjøl. Det har gjort ham populær blant europeiske kolleger og minsket presset mot Italia i finansmarkedene.

Politikken har imidlertid ikke begeistret italienere flest. De bekymrer seg over økte skatter og reduserte offentlige budsjetter, og ifølge en meningsmåling mener 61 prosent at Monti ikke burde stille til valg.

Selv om Monti ikke har villet gi noe klart svar på om han vil drive valgkamp, har han gjort det klart at han vil arbeide for fortsatt økonomisk reform. Han blir knyttet til en allianse av sentrumspartier som står for det samme. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.