*Nettavisen* Nyheter.

Italias tidligere sikkerhetssjef dømt for imam-kidnapping

Roma (NTB-AFP): En tidligere sjef for Italias militære sikkerhetstjeneste SISMI er dømt til ti års fengsel for kidnappingen av en ytterliggående egyptisk imam i 2003.

Nicolo Pollari har tidligere blitt frikjent for bortføringen. Det har også Pollaris nestleder, Marco Mancini, som nå er dømt til ni års fengsel. I tillegg er tre andre tjenestemenn i SISMI dømt til seks års fengsel hver.

Fra før av er 23 CIA-agenter dømt i saken, men alle disse hadde for lengst forlatt Italia da den første rettssaken ble avholdt i november 2009.

Den egyptiske imamen Osama Mustafa Hassan, bedre kjent som Abu Omar, ble i 2003 bortført på åpen gate i Milano i en operasjon i regi av CIA og SISMI.

Omar, som på den tiden hadde politisk asyl i Italia, skal angivelig har blitt ført til en amerikansk militærbase i Italia, før han ble fløyet til en amerikansk base i Tyskland og videre til Kairo. Han har senere fortalt at han ble torturert i egyptisk fangenskap.

Bortføringen skjedde som følge av USAs forsøk på å få kontroll over ytterliggående islamistiske ledere i kjølvannet av terrorangrepet i USA 11. september 2001. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.