Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Italiener dominerer i NHL

Foto: Reuters/Scanpix
Roberto Luongo. Det er navnet på NHLs nye storkeeper. Florida Panthers’ sisteskanse har drevet den ene superstjernen etter den andre til fortvilelse denne sesongen.

Fem år gammel begynte Roberto Luongo å spille hockey i den italienske bydelen i Montreal. Det var først som 12-åring foreldrene hans lot ham få lov til å stå i mål – etter at de hadde sett Grant Fuhr storspille i sluttspillet og hørt ham spørre pent om han ikke kunne få være ”portiere” - keeper.

Slik begynte det altså for Roberto Luongo, som neste helg debuterer i All Star-sammenheng.

Det er på høy tid. Det er faktisk de som mener at han – ved siden av New Jersey Devils’ Martin Brodeur – er den beste keeperen i NHL akkurat nå. ”Glem Dominik Hasek,” sier de – ”se heller på Roberto Luongo”.

- Se på alle skuddene han får mot seg. Hvis du spør de unge keeperne som velges først i draften ”hvorfor står du i mål?”, svarer de ”Patrick Roy”. Jeg tror den neste generasjonen keepere vil svare ”Roberto Luongo,” sa Mario Lemieux til NHL.com under fjorårets Young Stars-kamp.

Luongo reddet 44 skudd i den kampen.

Denne sesongen har han reddet med enn 40 skudd i 13 kamper allerede. Han har til og med reddet over 50 skudd i én og samme kamp. I tillegg har han en redningsprosent på 93 – best av alle keepere som har spilt minst 30 kamper.

- Louie var allerede etablert før denne sesongen som en elitekeeper i NHL. Nå har han tatt et skritt videre. Nå er han en av de aller, aller beste, og jeg tror han kommer til å bli aller best. Han er den som skal lede dette laget til vidunderlige ting, sier general manager i Florida Panthers, Rick Dudley.

Den første triumfen opplevde 24-åringen i VM i Finland i fjor, da førstekeeper Sean Burke ble skadet. Luongo kom inn i semifinalen og vant 8-4, før han stoppet 37 av 39 skudd i finalen mot Sverige – Canada vant 3-2.

Kilde: nhl.com

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!